EKOTRÄNING.SE AND THEIR JOURNEY
Guest post from Calle, owner and Co-Founder of a Swedish e-commerce called Ekoträning.se! They focus on natural, clean and organic products.
GÄSTINLÄGG FRÅN CALLE PÅ EKOTRÄNING(IN SWEDISH)
Här kommer ett gästinlägg från Calle på Ekoträning.se. Ni vet kanske inte vilka vi är men för ungefär 1,5 år sedan bestämde jag och en av mina bästa vänner Mange att starta en webbshop tillsammans.

HUR ALLT BÖRJADE
Jag och Mange har under många år följts, allt i från att arbeta i Spanien till att träna tillsammans. Det hela började nog med att Mange släpade ut mig i löpspåret då han skulle göra Svensk Klassiker. Därefter tvingade han mig att köpa en cykel för att det var dags att cykla Vätternrundan. Jag fastnade för cyklingen medan Mange åkte vidare på sina skidor i Vasaloppet.

Mange började så småningom med CrossFit medan jag fortsatte att trampa runt på alla cyklar som numera fyllde upp mitt garage. Nånstans här för 2 år sedan blev jag medlurad av densamme att testa CrossFit som nu kommit att bli min primära träningform.
NATURLIGA & RENA KOSTTILLSKOTT
Under en fika började vi diskuterade miljö och natur och hur viktigt det är att äta bra, framförallt ekologiskt. Samtalet fortsätter och leder oss till slut in på kosttillskott. När kaffet var slut så var vi väldigt överens om hur mycket skit som såldes i färgglada burkar med säljande titlar. Ännu mer förvånande var vi över hur många människor som åt innehållet i dessa färgglada burkar regelbundet.
Den dagen utgjorde startskottet till det som skulle bli Ekoträning.se, en nätbutik som fokuserar stenhårt på att sälja rena, ekologiska kosttillskott med minimal miljöpåverkan.
HUR VI KOM I KONTAKT MED MATTER'S
Vi började därefter leta efter närproducerade produkter som vi kände att vi kunde sätta vårt namn på och vi kom i kontakt med Matter’s. Matter’s sålde på den tiden en del produkter till CrossFit-boxen där jag tränar i Växjö. Som många andra butiker på nätet har Ekoträning börjat från noll men det har gått väldigt snabbt till att bli en erkänd nätbutik tack vare att vi inte tummat på våra kärnvärden. Matter’s produkter har varit i vårt sortiment sen första början. Deras produkter uppfyller våra krav på närproducerat, kvalité och med låg miljöpåverkan. När vi drog igång hade Matter’s endast proteinpulver i sitt sortiment men har idag breddat sig och erbjuder även vitaminer och mineraler. Vi har märkt att många av våra kunder gärna samlar sina köp till en producent, förmodligen för att de är som oss - Vi vill veta vad vi får när vi handlar!
/Calle från Ekoträning.se
VILL DU VETA MER OM EKOTRÄNING.SE?