Zink, selen, vitamin c och gurkmeja är kraftfulla tillskott för att stärka immunförsvaret och främja friskt hår, hud och naglar. Zink är en viktig mineral som är nödvändig för celltillväxt och delning, och hjälper till att bekämpa infektioner. Selen fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda cellerna från skador. Vitamin C är också en antioxidant och kan bidra till att skydda huden mot skador från UV-strålning. Gurkmeja innehåller en förening som kallas curcumin, vilket har antiinflammatoriska egenskaper som kan bidra till att lindra inflammation i kroppen. Tillsammans kan dessa tre näringsämnen stödja en hälsosam kropp både inifrån och ut. 

Zink är en viktig mineral som har flera fördelar för hår, hud och naglar. Zink är bland annat nödvändigt för celldelningcelltillväxt, sårläkning och nedbrytning av kolhydrater och kan bidra till att hålla hår och naglar friska och främja en sund hårtillväxt. Zink är också viktigt för att upprätthålla en sund hud, eftersom det hjälper till att reglera talgproduktionen och kan lindra akne och andra hudproblem. Dessutom är zink en antioxidant, vilket betyder att det kan hjälpa till att skydda cellerna från skador orsakade av fria radikaler.

Zinkbrist kan i värsta fall orsaka håravfall, torr och ojämn hud, liksom nagelproblem som nagelbitning och spröda naglar. Därför är det viktigt att säkerställa att du får tillräckligt med zink i din kost eller genom att ta kosttillskott.

Selen fungerar som en antioxidant och kan hjälpa till att skydda cellerna från skador orsakade av fria radikaler. Det kan också bidra till att stärka naglarna och minska risken för håravfall.

Vitamin C är en antioxidant och kan bidra till att skydda huden mot skador från UV-strålning. Det är också nödvändigt för produktionen av kollagen, en viktig protein som hjälper till att hålla huden fast och elastisk. Vitamin C kan också bidra till att främja en sund hårväxt och starka naglar.

Gurkmeja är en krydda som har använts i århundraden för dess medicinska egenskaper. Gurkmeja innehåller en förening som kallas curcumin, vilket har starka antiinflammatoriska egenskaper. Denna förening kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen, vilket kan bidra till att lindra problem som akne, eksem och andra hudproblem.

Genom att inkludera zink, selen, vitamin C och gurkmeja i din kost eller genom att ta tillskott, kan du på flera sätt stödja hälsan i ditt hår, hud och naglar och hjälpa till att hålla dem starka och friska.