Kollagen är en typ av protein som finns i vår hud, hår, ben och bindväv. Kollagen är en viktig förutsättning för att kunna bibehålla hudens elasticitet och styrka. Kollagen påverkar även hårets förmåga att hålla sig starkt.

MSM, som står för metylsulfonylmetan, är en naturlig förening som innehåller svavel och förekommer naturligt i många livsmedel såsom gröna grönsaker, ägg, kött och fisk. MSM är ett populärt kosttillskott och har visat sig ha flera hälsofördelar, bland annat förmågan att skydda huden under sommaren.

Under sommaren kan hud och hår påverkas negativt av solens UV-strålning. Detta kan bland annat leda till att huden blir torr och skadad. Solens UV-strålning kan också göra håret sprött och tunt. Kollagen och MSM kan skydda både hud och hår från skador som orsakas av UV-strålning på flera sätt:

  1. Ökad produktion av kollagen: När huden utsätts för UV-strålning minskar produktionen av kollagen i huden. Genom att tillföra kollagen från utsidan kan man öka produktionen av kollagen i huden, vilket kan bidra till att bibehålla hudens elasticitet och motståndskraft. Precis som kollagen har MSM visat sig öka produktionen av kollagen i huden. Kollagen är en viktig del av hudens struktur och är ansvarig för dess elasticitet och styrka. Genom att öka kollagenproduktionen kan MSM bidra till att bibehålla en hälsosam och stark hud.

  2. Antioxidantegenskaper: Både MSM och Kollagen har antioxidantegenskaper, vilket innebär att det kan neutralisera fria radikaler som orsakar oxidativ stress i huden och håret. Oxidativ stress kan leda till skador på celler och vävnader. Genom att skydda mot fria radikaler kan MSM och Kollagen bidra till att bibehålla en fräsch och frisk hud.

  3. Fuktighetsbevarande: Kollagen har också förmågan att bevara fukt i huden och håret. När huden eller håret utsätts för solens UV-strålning kan det leda till att fuktigheten försvinner, vilket kan göra huden torr och håret sprött. Genom att tillföra kollagen kan man bidra till att bevara fukt i huden och håret.

  4. Antiinflammatoriska egenskaper: MSM har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska inflammationen i huden som kan uppstå efter att ha exponerats för solens UV-strålar. Genom att minska inflammationen kan MSM bidra till att lindra rodnad och obehag som orsakas av solskador.

Sammanfattningsvis kan både MSM och kollagen bidra till att skydda hud och hår under sommaren. Det kan vara särskilt viktigt att tillföra Kollagen och MSM under sommaren när huden och håret är extra utsatta för solens strålar. Det är samtidigt viktigt att komma ihåg att varken MSM eller Kollagen ersätter solskyddskräm och eller andra solskyddsåtgärder, men kan fungera som ett komplement till dessa.